foto tenzile 2

MEDIATION

Meningsverschillen en onenigheden met conflicten als gevolg komen overal voor. Zowel tussen personen onderling als op het werk. Conflicten worden tegenwoordig te vaak via de rechter uitgevochten met als uitkomst een uitspraak waarbij vaak alle partijen de verliezer zijn.

Als een meningsverschil uitgroeit tot een geschil waar je onderling niet meer uitkomt, kan het raadplegen van mediation een hele slimme keuze zijn. Bij mediation hoeft er geen rechter aan te pas te komen. Mediation biedt de oplossing Met name wanneer u wilt voorkomen dat u als vijanden uit elkaar gaat, kan mediation de perfecte oplossing zijn. In principe lenen alle grote en kleine conflicten zich voor mediation. Het maakt niet uit wat voor partijen erbij betrokken zijn: particulieren, kleine en grote ondernemingen en organisaties, overheid en/of semi-overheid. Mediation is vrijwel altijd toe te passen.

Wat doet een mediator?

Waarom zou u voor een mediator kiezen en niet voor een advocaat bij uw conflictbemiddeling of scheiding? Wat doet een mediator eigenlijk precies en wat zouden voor u de voordelen kunnen zijn van mediation?

Mediator versus advocaat

Het verschil tussen een mediator en een advocaat is dat de communicatie tussen beide partijen persoonlijker en directer plaatsvindt. Een mediator biedt begeleiding terwijl een advocaat vaak als tussenpersoon dient. Bovendien krijgen beide partijen zowel juridische als emotionele ondersteuning en duurt het hele traject korter dan bij een advocaat. Tot slot is het uiteraard ook financieel gezien een stuk voordeliger om voor mediation te kiezen.

Oplossing zoeken onder begeleiding van een mediator

Zowel bij zakelijke als bij emotionele problemen, kan mediation u goed van pas komen. Want bij mediation wordt met de grootste zorgvuldigheid een overlegsfeer gecreëerd voor beide partijen. Een mediator luistert aandachtig naar het verhaal van beide kanten, maar helpt u ook te luisteren naar elkaar. Dit is erg belangrijk om tot een compromis te komen. Tevens worden tijdens de mediation sessies alle zaken besproken die geregeld moeten worden. Denk hierbij aan het ouderschapsplan bij een scheiding, of een vergoeding bij een arbeidsconflict.